Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ NΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ !

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ NΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ


Μια απλή και εύκολη συνταγή για να κάνετε σπιτικά ζυμαρικά.
Το νιόκι είναι ένα πολύ απλό ζυμαρικό. Ποια είναι τα συστατικά;πατάτες, αλεύρι και ένα αυγό.
ΥΛΙΚΑ (για 4/5 άτομα):
1 κιλό πατάτες
300 γρ. αλεύρι
αλάτι
1 αυγό

 

Καθαρίζουμε τις πατάτες (αν είναι μεγάλες τα κόβουμε σε κομμάτια, ώστε να μαγειρευτούν πιο γρήγορα) και βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν.
Στραγγίστε  και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά, στη συνέχεια τις κάνουμε πουρέ πατάτας με ειδικό εργαλείο ή πηρούνι, και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και το αυγό.
Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να είναι αρκετά συμπαγής. Προσέξτε να μην προσθέσετε πάρα πολύ αλεύρι, διαφορετικά θα γίνει πολύ σκληρό!
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, κόψτε φέτα-φέτα και δουλέψτε την με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα μακρύ ρολό σε ιδανικό σχήμα και υφή. Στη συνέχεια, κόψτε κάθε ρολό σε μικρά κομμάτια σε σχήμα ζυμαρικών.
Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράστε ρίχνοντας τα νιόκι: όταν ανέβουν στην επιφάνεια θα είναι έτοιμα.
Σουρώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε σάλτσα ραγκού .Προσθέστε λίγο παρμεζάνα από πάνω.

http://stefanoberuschi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: