Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Σταφύλι: Το χρυσάφι της διατροφής και της υγείας

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 09:00

Σταφύλι: Το χρυσάφι της διατροφής και της υγείας

Απολαυστικό, δροσιστικό, θρεπτικό και απόλυτα υγιεινό, είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και την αντιοξειδωτική όσο και αποτοξινωτική του δράση.
Θα μπορούσε με την αξία του, να κατακτήσει τον τίτλο του Βασιλιά των φρούτων. Πλούσιο και θρεπτικό, μπορεί να καλύψει αποκλειστικά τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού για σημαντικό χρονικό διάστημα.
Όλες οι ποικιλίες των σταφυλιών, είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και συστήνονται ιδιαίτερα σε ασθενικά και κουρασμένα άτομα καθώς και στα παιδιά. Τα 100 γραμμάρια νωπού σταφυλιού δίνουν μόνο 62 θερμίδες, ενώ περιέχουν σημαντική ποσότητα από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, Βιταμίνη Α, ασβέστιο, σίδηρο καθώς και άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε μικρότερες ποσότητες, όπως Βιταμίνη C, E και Β6, Κάλιο, Μαγγάνιο, Ψευδάργυρο κ.α.
Ιδανικό για αποτοξίνωση
Με μοναδική ποικιλία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις, το σταφύλι έχει ιδιαίτερη θεραπευτική αξία που είναι γνωστή από την αρχαιότητα, ενώ θεωρείται το πλέον κατάλληλο για αποτοξίνωση του οργανισμού.
Είναι αντιφλεγμονώδες και χρησιμοποιείται για την θεραπεία των παθήσεων του αναπνευστικού, συμβάλλει στην καλή λειτουργία των νεφρών και προσφέρει σημαντική βοήθεια σε περιπτώσεις οξείας γαστρίτιδας.
Τα κόκκινα σταφύλια είναι η καλύτερη λύση για την διάρροια, το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, τις αιμορραγίες. Παράλληλα χαρίζουν λευκό χρώμα στα δόντια και βελτιώνουν την όραση.
Σταφυλοθεραπεία
Η αποτοξίνωση με σταφύλια, κατέχει την πρώτη θέση στην βαθμίδα της φρουτοθεραπείας, λόγω της ιδιαίτερης σύνθεσης του φρούτου και αποτελεί μια καλή λύση για όλη την οικογένεια ιδιαίτερα τώρα που είναι η εποχή τους.
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτής της θεραπείας, αφού στους σπόρους του σταφυλιού βρίσκεται η υψηλότερη γνωστή συγκέντρωση του συμπλέγματος των βιοφλαβονοειδών, που ανακαλύφθηκε ότι είναι 20 φορές ισχυρότερο από την βιταμίνη C και 50 φορές ισχυρότερο από την βιταμίνη Ε σαν αντιοξειδωτικό. Αυτό το σύμπλεγμα κατανέμεται ουσιαστικά σε κάθε όργανο και ιστό και παραμένει στο σώμα για περίπου 72 ώρες, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και αναγεννώντας τις βιταμίνες C και Ε.
πηγή vipnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: