Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

50 πράγματα που πρέπει να κάνετε φέτος τον Αύγουστο !!!

50 πράγματα που πρέπει να κάνετε φέτος τον Αύγουστο



 
Σχόλεια - In2life.grRss - In2life.grΜεγέθυνσηΣμύκρινση
Δημοσίευση | 8 Αυγούστου 2012

της Ηρώς Κουνάδη
Αν ήταν ημέρα της εβδομάδας, θα ήταν Σάββατο. Αν ήταν ώρα, θα ήταν 10.00 το βράδυ. Κι αν ήταν ηλικία, θα ήταν κάπου στις αρχές της δεκαετίας των 20. Ο Αύγουστος σίγουρα δεν είναι ο μήνας που θρέφει τους έντεκα –είναι εκείνος που η δουλειά λιγοστεύει, ο κόσμος χαλαρώνει, η ζέστη κάνει τα πάντα να κινούνται πιο αργά, κι η θάλασσα είναι πάντα το σωστό μέρος για να βρίσκεσαι. Είναι, επίσης, ο μήνας που περνάει πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο, αυτός για τον οποίο ανυπομονούμε περισσότερο κι εκείνος για τον οποίο κάνουμε τα πιο πολλά σχέδια –τα οποία, όταν φτάνει εκείνη η ώρα, συνήθως δεν πραγματοποιούμε, γιατί μας αρκεί που είμαστε ξαπλωμένοι σε μια παραλία, με το κύμα να σκάει στα πόδια μας.
Αυτός ο Αύγουστος, όμως, θα είναι διαφορετικός. Όχι γιατί δεν μας αρκεί το κύμα που σκάει στα πόδια μας ενώ είμαστε ξαπλωμένοι σε κάποια παραλία, αλλά γιατί φέτος αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε όσο του αξίζει. Να κάνουμε πενήντα διαφορετικά σημαντικά κι ασήμαντα πράγματα, από εκείνα που ονειρευόμαστε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Γιατί αν μία στο εκατομμύριο οι Μάγιας είχαν δίκιο, αυτός θα είναι ο τελευταίος Αύγουστος του κόσμου. Κι αν δεν είχαν, κάθε Αύγουστος πρέπει να βιώνεται σαν να είναι ο τελευταίος του κόσμου.
Ιδού λοιπόν πενήντα εντελώς ενδεικτικά, και σε εντελώς τυχαία σειρά, πράγματα που πρέπει να κάνετε αυτόν τον Αύγουστο (περιμένουμε πάντα τις δικές σας λίστες στα σχόλια, στο τέλος του κειμένου)

- Να δείτε τουλάχιστον μια φορά την ανατολή του ήλιου. Χωρίς να έχετε προηγουμένως κοιμηθεί.

- Να ξαναρχίσετε να μετράτε τα μπάνια σας. Και να τα βγάλετε πάνω από δέκα.

- Να κάνετε τουλάχιστον ένα βραδινό μπάνιο. Αν είναι μόνο ένα, να φροντίσετε να συμπίπτει με την τελευταία Πανσέληνο, στις 31 Αυγούστου.

- Να διαβάσετε, μεθυσμένοι και με μεγάλη παρέα, δέκα σελίδες από ένα Άρλεκιν. Έξτρα πόντοι (και έξτρα σφιχτοί κοιλιακοί από τα γέλια) αν καταλήξετε να το διαβάσετε όλο.

- Να φτιάξετε σπιτικό παγωτό.

- Να δοκιμάσετε, επιτέλους, να φάτε το καρπούζι με φέτα. Και να γίνετε εσείς εκείνος ο περίεργος τύπος που υπάρχει σε κάθε παρέα –και τρώει το καρπούζι με φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: