Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αφροδισιακή κουζίνα: Αμαρτωλά κανελόνια !!!

Αφροδισιακή κουζίνα: Αμαρτωλά κανελόνια

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη νοστιμιά τους. Κανείς!
Υλικά:
640 γρ. κανελόνια
640 γρ. κιμάς
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κρεμμύδι μέτριο
250 γρ. παρμεζάνα
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτα
1 φλιτζάνι βούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε λίγο. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Καβουρδίζουμε τον κιμά με το μισό βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι για να ξεκολλήσει. Προσθέτουμε τη μισή ντομάτα λιωμένη σε 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι-πιπέρι, αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς και να πιει το ζουμί, τον κατεβάζουμε και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά και 3-4 κουταλιές τυρί τριμμένο. Χτυπάμε με το πιρούνι 2 αυγά, τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουταλάκι. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, διαλύουμε την υπόλοιπη ντομάτα σε 1 φλιτζάνι νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Καίμε το υπόλοιπο βούτυρο και τα περιχύνουμε. Πασπαλίζουμε και λίγο αλάτι-πιπέρι και τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό να βράσουν. Σερβίρουμε και ρίχνουμε αν θέλουμε τυρί τριμμένο.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: