Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Καραβιδομακαρονάδα

Καραβιδομακαρονάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Απλή και φανταστική, με τη μυρωδιά του ούζου να σε ταξιδεύει. Μια χορταστική και πεντανόστιμη μακαρονάδα με φρέσκες, ολόγλυκες καραβίδες. Με την ίδια σάλτσα μπορείτε να κάνετε φρέσκες γαρίδες, αστακό ή κωλοχτύπα.

Υλικά

  • 8 καραβίδες φρέσκες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ούζο
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες ή κονκασέ
  • 2 κ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γραμμ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σώμα από τις καραβίδες και αφήνουμε το κεφάλι επάνω. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2΄. Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις σοτάρουμε για 1΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1΄-2΄, βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7΄-8΄. Ξαναρίχνουμε τότε τις καραβίδες, να βράσουν για 2΄-3΄ με τη σάλτσα. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1΄, να βράσουν με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για καραβίδες 12 γαρίδες.
Πηγή:argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: