Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η προετοιμασία για ένα...πραξικόπημα! Της Μ. Καραπαναγιωτίδου

Photo for this article
Διάβασα προσεχτικά το story του υποτιθέμενου πραξικοπήματος που ...δεν έγινε την τελευταία στιγμή, χάρις στις αστραπιαίες κινήσεις του αποτελεσματικού, δαιμόνιου, και ικανού υπουργού Μπεγλίτη!
Μα τι άνδρας, πόση αποφασιστικότητα είχε αυτός «ο φρουρός της Δημοκρατίας» που μας έσωσε όλους μας.... Ευτυχώς λόγω του «φρουρού» Μπεγλίτη απολαμβάνουμε σήμερα την ελευθερία και τη Δημοκρατία, γιατί ενήργησε αστραπιαία και αποστράτευσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το δημοσίευμα φωτογραφίζει ως υποκινητή των ύποπτων κινήσεων του στρατού (δεν τολμά να το πει ευθέως, αλλά το υπονοεί σε δέκα σημεία), τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ, ο οποίος σημειωτέον διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας και στην κυβέρνηση Πικραμμένου. Δεν μας εξηγεί βέβαια γιατί αυτό ήταν καταλυτικό για την αποτροπή του υποτιθέμενου πραξικοπήματος.
Τί τους νοιάζει τους κινηματίες αν φέρουν το βαθμό του... στρατηγού και αν έχουν ...νομιμότητα; Αριθμό …πρωτοκόλλου θα έπαιρναν για κατάλυση της εξουσίας; (Ο Παπαδόπουλος ήταν απλός Συνταγματάρχης και ούτε καν, νομίζω Αντισυνταγματάρχης οπότε γιατί δεν συνέχισαν οι κινηματίες το κίνημά τους ή μήπως φοβήθηκαν ότι τους πήρε χαμπάρι ο… Μπεγλίτης και ...τρόμαξαν;)
Και ποιες είναι οι αποδείξεις ενός τόσου σοβαρού θέματος όπως η επιβουλή της Δημοκρατίας και της Συνταγματικής τάξης; Στο άρθρο στη σελ. Α4 λέει «κατά ορισμένους προσκείμενους στην τότε πολιτική ηγεσία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το τέλος της ιστορίας «το πραξικόπημα που δεν έγινε» Και ακόμη, συνταρακτικές αποδείξεις στην σελ. Α 7 «Άνθρωπος που γνωρίζει τις συγκεκριμένες προετοιμασίες...» (;)
Η «τεκμηρίωση» αυτής της «ιστορίας» κατά την άποψη μου έγινε στο «πόδι» ή καλύτερα στο…ποδάρι. Δεν είναι μόνο γιατί είναι η βάση της επιχειρηματολογίας αίολη και ατελέσφορη. Οτι δήθεν ότι τις φασαρίες στις παρελάσεις δημιούργησαν ακροδεξιοί για να δημιουργήσουν το υπόβαθρο επέμβασης του σωτήρα στρατού! Ποιος θα πειστεί γι αυτό, όταν όλοι βλέπουν ότι στην πραγματικότητα ακροαριστεροί ήταν οι υποκινητές;
Και επιπλέον ήταν και αυθόρμητες, εκτός αν εννοούν ότι οι μαθητές που γυρισαν την πλάτη, απέστρεψαν τα βλέμματα και μούντζωσαν τους επισήμους συμμετείχαν στη …συνωμοσία;
Είναι ερασιτεχνικό το στήσιμο αυτής της «συνομωσιολογικής» μπούρδας και κατα τη γνώμη μου δεν μπορούν ούτε ηθικά αλλά και… νομικά να επικαλεστούν οποιοδήποτε απόρρητο. Άλλωστε, αν τα ίδια τα είχα γράψει εγώ, χωρίς… αποδείξεις θα με έσερναν για διασπορά ψευδών ειδήσεων, όξυνση και αναταραχή του πολιτεύματος!
Άσε που το άρθρο 135 του Ποινικού Κώδικα μιλάει και για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, σε συνδυασμό με το προηγούμενο 134 του ίδιου κώδικα περί εσχάτης προδοσίας ως προσβολές του πολιτεύματος τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη. Και η εφημερίδα δεν έχει το δικαίωμα να υπεκφεύγει. Θα πρέπει να αποδείξει με ονόματα και να εξηγήσει ποιός είναι ο «άνθρωπος» οι «έγκυρες πηγές» και το ...«θρυλείται»
Το ότι η όλη ιστορία «θρυλήθηκε» , για να προσφέρει ιστορική σανίδα σωτηρίας και συγχωροχάρτι στον ΓΑΠ «βγάζει μάτι». Θέλει να μας πει ότι ο ΓΑΠ υπονομευόταν από σκοτεινούς κύκλους και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο του. Δεν ήταν δηλαδή αυτό που έλεγε ο Σαρκοζί εκείνες τις ημέρες γαλλιστί «μ...»;
Ούτε είχαν απηυδήσει οι ίδιοι οι βουλευτές του κόμματος του (!!!) από τα λάθη του και θα έχανε έτσι κι αλλιώς τη δεδηλωμένη και αποφάσισε να παραιτηθεί! Σκοτεινές δυνάμεις του στρατού ...σάλεψαν εναντίον του! Να ένα συγχωροχάρτι για την ιστορία στον ΓΑΠ, με πολλά φιλιά και αγάπη... Βήμα
Πάντως, έτσι κι αλλιώς, το πραξικόπημα – να ναι καλά ο φρουρός της Δημοκρατίας Μπεγλίτης – μπορεί να μην έγινε, όμως η προετοιμασία της κοινής γνώμης για ένα …πραξικόπημα μια χαρά έγινε!
Με τις υγείες μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: