Στήθος κοτόπουλου με σάλτσα σκόρδου-παρμεζάνας, έτσι για αλλαγή
Δίνουμε στο στήθος κοτόπουλου τη νοστιμιά που του αξίζει.
ΥΛΙΚΑ
στήθος κοτόπουλο 1300 γρ.
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
2 αυγά
120 ml. γάλα
60 ml. ελαιόλαδο ( 4 κ.σ.)
1 κ.σ. μηλόξιδο
1/4 κ.γ. ξερή ρίγανη
1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/4 κ.γ. ξερός βασιλικός
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
10 κ.γ. μαγιονέζα
15 ml σιρόπι καλαμποκιού
5 ml φρέσκο χυμό λεμόνι ( 1 κ.γ.)
Χρόνος Προετοιμασίας
35'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
8 άτομα
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε.
Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια πάχους 2,5 εκ. περίπου.
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο αλέυρι και έπειτα στο αυγό. Βουτάμε ξανά στο αλεύρι και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κομμάτι κοτόπουλου.
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε το σκόρδο και 2 κ.σ. λάδι σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε τα σκόρδα απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε τα σκόρδα σε ένα μπόλ και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να τα λιώσουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τη μαγιονέζα, το σιρόπι, την παρμεζάνα, το χυμό του λεμονιού, το ξύδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να προκύψει η σάλτσα και περιχύνουμε τα τραγανά κομμάτια του κοτόπουλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου