Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

 ΕΝΩΠΙΟΝ  ΤΟΥ  ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

κ.κ.  Ιωάννη Τέντε
                


                             ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ  ΑΝΑΦΟΡΑ




      Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. κατοίκου Αθηνών, οδός Κομνηνών αρ.48.


                                         
                                             ΚΑΤΑ


1.  Του Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα, τ. αρχηγού του ΠΑΣΟΚ,  τ. Πρωθυπουργού της Ελλάδας,  βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κατοίκου Αθηνών, οδός Ιπποκράτους αριθ.22 και Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων.

2.   Παντός  Υπευθύνου, συμμέτοχου και εμπλεκομένου-διά κοινής δράσης και κοινού δόλου- αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντος και εξωθεσμικού τοιούτου συναυτουργού ή ηθικού  αυτουργού.



                                  
      
                
     
 Αξιότιμε  κ. Εισαγγελεύ


« Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΕΑ»

Ο  τ. Πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.

Ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, ο  ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως υποψήφιος βουλευτής, δήλωσε δημοσίως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 12 & 13.09.2009:

12.09.2009: «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά.
Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της
δύναμη. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης».

12.09.2009: «Θα δώσουμε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο».

12.09.2009: «Δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων».
12.09.2009: «Δέσμευσή μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα».
• 12.09.2009: «Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα μέτρα: Άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε το οχτάωρο, οι υπερωρίες, η κανονική άδεια και η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων να ελέγχονται και να εφαρμόζονται».

• 12.09.2009: «Το επίδομα ανεργίας, σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού».

• 13.09.2009: «…δεν είναι απλώς πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά. Γιατί λεφτά υπάρχουν…έχουμε 31 δις ανείσπρακτους φόρους… Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις τράπεζες, που έφτασαν τα 5 δις. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα, που χαρίζει 1 δις ευρώ το χρόνο σε μεγαλομετόχους.».

• 13.09.2009: «Με τη δέσμευση, όχι νέα βάρη στη μεσαία τάξη και στους χαμηλόμισθους».

• 13.09.2009: «οι εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης είναι καταστροφικές. Μιλάει για πάγωμα μισθών, για πάγωμα της αγοράς».

• 13.09.2009: «Η λογική ότι απλώς παίρνουμε από τον Έλληνα πολίτη, για να κλείσουμε κάποιες μαύρες τρύπες οι οποίες μεγαλώνουν από τη σπατάλη, είναι μια πολιτική καταστροφική, θνησιγενής».

• 13.09.2009: «Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ».

• 13.09.2009: «Χρειάζεται σιγουριά, ασφάλεια ο εργαζόμενος, ώστε να μπορεί και να αποδώσει. Εμείς θεωρούμε ότι είναι βασικά αναπτυξιακό στοιχείο ο εργαζόμενος να αισθάνεται σιγουριά, ασφάλεια για τα δικαιώματά του. Και βεβαίως, οι αυξήσεις θα γίνουν μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις».

• 13.09.2009: «Πρώτα απ΄όλα, θέλω να συγκρίνετε δύο διαφορετικές πολιτικές. Η μία πολιτική μιλάει για πάγωμα μισθών, και η άλλη μιλάει για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό».

 • 13.09.2009: «Εγώ θέλω να πω το εξής: το ζήτημα δεν είναι πού θα βρούμε τα έσοδα. Λεφτά υπάρχουν».

• 13.09.2009: «έχουμε πάρει θέση για τη μη αλλαγή των ορίων ηλικίας».
 Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί. Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.
Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του.
Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας.
 Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή.
Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.
Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίως γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Παρόλα αυτά προσέφυγε στο ΔΝΤ με τα γνωστά αποτελέσματα του Μνημονίου (εξαθλίωση του λαού- απώλεια λαϊκής κυριαρχίας).
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί, αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει.
 Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!
Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού.

Στις 08.02.2010, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι στις αποφάσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα γίνεται σαφές το στίγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής. Παρόλα ταύτα όμως, δεν τηρήθηκε η υπ΄αριθμ. (η΄) θεμελιώδης αρχή του Πολιτεύματος, του άρθρου 134Α Π.Κ., που επιτάσσει τη γενική ισχύ και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα, και αντίθετα με τις παραπάνω δηλώσεις τους, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου και η υπ΄αυτόν Κυβέρνηση, με σφετερισμό της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους, έλαβαν στη συνέχεια επαχθέστατα μέτρα σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών, μέτρα που κατέλυσαν την ως άνω θεμελιώδη αρχή του Πολιτεύματος της χώρας μας.

Στις 11.02.2010, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση, έχει ήδη, από καιρό, ζητήσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ σε θέματα τεχνικής φύσης».

 Οι μηνυόμενοι/εγκαλούμενοι διέπραξαν σε βάρος μου και σε βάρος του Ελληνικού Λαού τα εγκλήματα που περιγράφονται στο άρθρο 134 Α  ΠΚ  και της Εξαπάτησης Εκλογέων. Η τέλεση των εγκλημάτων αυτών αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα και τις δηλώσεις των μηνυομένων/εγκαλουμένων, όλα δε τα στοιχεία αυτά επισυνάπτονται ως συνημμένα στην παρούσα μηνυτήρια αναφορά/έγκληση. (Συν 1)
Τα στοιχεία αυτά, που περιήλθαν σε γνώση μου, με δραστηριοποίησαν κατά τη νομική μου αξιολόγηση να αναφερθώ ενώπιόν Σας, χωρίς να έχω σκοπό δυσφήμισης ή εξύβρισης των μηνυομένων/εγκαλουμένων, τα δε γεγονότα που επικαλούμαι είναι πασίδηλα.

Η εκδήλωση της παρούσας μηνυτήριας αναφοράς/έγκλησης γίνεται για τη διαφύλαξη
και την προστασία των πολιτικών μου δικαιωμάτων και από δικαιολογημένο ενδιαφέρον και ως πολίτης Δημοκρατικού Κράτους καθώς και στην αποκατάσταση της υλικής και ηθικής μου βλάβης, που μετά από την μείωση της συντάξεώς μου έχω περιέλθει σε κατάσταση αναξιοπρεπούς διαβίωσης.

Κατά τη διάταξη του άρθρου 191 παρ. 1 του ΠΚ (διασπορά ψευδών ειδήσεων), με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
Κατά την αληθή έννοια της διατάξεως αυτής, που αποβλέπει στην προστασία της υπό
στενή έννοια δημοσίας τάξεως, δηλαδή της επικρατούσης στο κράτος ευταξίας συνεπεία της γενικής υποταγής στην έννομη τάξη, η οποία ειδικότερα συνίσταται κατά μεν την πολιτειακή όψη της στην επιβολή της κρατικής βουλήσεως, κατά δε της κοινωνική όψη της στην ειρηνική και ήρεμη συνύπαρξη και διαβίωση των πολιτών, οι αναφερόμενες σε αυτήν ψευδείς ειδήσεις και φήμες πρέπει να είναι επιτήδειες να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών όσον αφορά την ικανότητα της κρατικής εξουσίας προς εξασφάλιση της κοινής ειρήνης και την πεποίθηση των περί της διατηρήσεως της ειρηνικής διαβιώσεως των εντός του κράτους.
Για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων απαιτείται εκτός των άλλων οι διασπειρόμενες ειδήσεις να είναι ικανές να προκαλέσουν φόβο και ανησυχία στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας και γενικά να επιφέρουν τα αποτελέσματα που αναφέρονται στο αρ. 191 του Π.Κ. (βλ. ΑΠ 1015/1981 ΝοΒ 1981,1593, ΑΠ 1177/1978 ΠοινΧρ 1979,285).

Το ιστορικό της υπόθεσης, που, μετά την εξαπάτηση των εκλογέων και τη  συνεπεία αυτής ανάληψη της εξουσίας από τους μηνυόμενους, οδήγησε στην οικονομική υποδούλωση του Ελληνικού Λαού στις ξένες οικονομικές δυνάμεις και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας, διαμέσου του σφετερισμού από τους μηνυόμενους της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους και με τις πράξεις τους κατέλυσαν ή αλλοίωσαν ή κατέστησαν ανενεργό διαρκώς ή πρόσκαιρα το Δημοκρατικό Πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή τις Θεμελιώδεις Αρχές ή Θεσμούς του Πολιτεύματος,  συμπεριφορά που μάλλον εμπίπτει στο  άρθρο 134 2α΄ - 2β΄ Π.Κ.  Με τη διάταξη αυτή το έγκλημα αυτό προβλέπεται και τιμωρείται αναμφίβολα ως διαρκές έγκλημα.

 Η ρητή αυτή ρύθμιση θεωρήθηκε αναγκαία μετά τη γνωστή αμφισβήτηση στην επιστήμη και την νομολογία που είχε λάβει και πολιτικές διαστάσεις, η οποία λύθηκε τότε τελικά υπέρ της εκδοχής του στιγμιαίου με την απόφαση 684/1975 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Για να καταστεί πλέον σαφές ότι ο νομοθέτης θεωρεί το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας ως διαρκές, προστέθηκε η παραπάνω περίπτωση στο άρθρο 134 § 2.Η διάταξη αυτή βρίσκεται σε αρμονία με τη διάταξη του άρθρου 120 § 3 του Σ κατά το οποίο: «ο σφετερισμός με οποιοδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.»

Επειδή ο εγκαλούμενος διέπραξε με τη συμπεριφορά του το ποινικό αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ' αρ. 191 Π.Κ., πράξη ποινικώς κολάσιμη και άρα υπό του νόμου τιμωρητέα, διωκόμενη αυτεπαγγέλτως.

Επειδή κατά τον Ποινικό Κώδικα άρθρο 162, όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή πράξη ποινικώς κολάσιμη και άρα υπό του νόμου τιμωρητέα, διωκόμενη αυτεπαγγέλτως.

Επειδή  σύμφωνα με το  άρθρο 134 2α΄ - 2β΄ Π.Κ. το περιγραφόμενο εκεί αδίκημα προβλέπεται και τιμωρείται αναμφίβολα ως διαρκές έγκλημα.

Επειδή διαθέτω το απαραίτητο ειδικό έννομο συμφέρον για την υποβολή της παρούσας, ως Πλωτάρχης εα του Πολεμικού Ναυτικού και ως απλός πολίτης που θίγεται από τη συμπεριφορά των εγκαλουμένων.

Επειδή στη νομοθεσία μας προβλέπεται  ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δικαιούται σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα (άρθρο 35 εδ. γ΄ ΚΠΔ).

 Επειδή ανεξαρτήτως της οιασδήποτε παρελθούσης δικαστικής κρίσεως επί παρομοίων διερευνηθέντων εγκλημάτων, τα καταγγελλόμενα αποτελούν καθοριστικά στοιχεία υπαρκτών εγκλημάτων τα οποία, λόγω και του κακουργηματικού των χαρακτήρος, είναι στοιχεία ικανά να ανασύρουν και να διερευνήσουν ακόμη και παρελθούσες υποθέσεις του δημοσίου βίου.

Επειδή  η παρούσα μηνυτήρια αναφορά είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής.

Κατόπιν όλων των  ανωτέρω εκφράζω την άποψη ότι συντρέχουν οι αναγκαίες εκείνες ενδείξεις διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε τέτοιο βαθμό βεβαιότητας ώστε να επιβάλλεται η ποινική τους τεκμηρίωση και δίωξη.
   

                                        ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

                     και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου

                                     ΕΞΑΙΤΟΥΜΑΙ

Την άμεση και επείγουσα ποινική διερεύνηση του θέματος προκειμένου να ταυτοποιηθούν και εξατομικευτούν οι διαφαινόμενες ως τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις, να συνδεθούν με τους φυσικούς, ηθικούς αυτουργούς και άλλους συμμέτοχους και να υποστούν οι υπόλογοι την  κατά νόμο τιμωρία τους.
Τέλος δε, δέον όπως μετά την άσκηση των δεουσών ποινικών διώξεων ληφθούν τα αναγκαία δικονομικά μέσα, πιθανολογουμένης της συνεχιζόμενης δυσφήμισης της Χώρας και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Επιπλέον δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση  ενός εκατομμυρίου (1.000.000,00) ευρώ, με επιφύλαξη αναζήτησης του υπολοίπου ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων, το οποίο κι εν συνεχεία θα διαθέσω στο Ταμείο Πρόνοιας της Ε.Α.Α.Ν,  λόγω ηθικής βλάβης επελθούσας σε εμένα από την εν λόγω πράξη.

Μάρτυρα μου προτείνω τον επιτ.. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλη Κόκκινο, κάτοικο Αθηνών.

Συν. (1)  Δημοσίευμα άρθρο «Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΕΑ»  Β.Α. Κόκκινου.


                                                                             Αθήνα,  21 Δεκεμβρίου  2012


                                                                                      Ο

                                              ΜΗΝΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΕΝΑΓΩΝ

                                                           Πλωτάρχης  ε.α.  Παναγιώτης Δ. Σταμάτης  Π.Ν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: