30 Jun 20130 Commentsin Κυρίως Πιάτο, Ψάρια και Θαλασσινάby medcook
Αυτές οι απίστευτες γαρίδες! Τις φτιάχνεις όπως θέλεις και δίνουν νοστιμιά απίθανη. Τηγανητές, ψητές, σκέτες, με ρύζι, ή με ζυμαρικά. Φαντασία χρειάζεται και δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ!
Ιδού λοιπόν μια ωραιότατη καλοκαιρινή συνταγή. Μη σας ξενίζει η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε. Δένει πολύ ωραία και απαλύνει την υφή.
ΥΛΙΚΑ (Για δύο άτομα)
- 10-15 μέτριες γαρίδες (προτιμείστε φυσικά τις φρέσκες , αλλά αν δεν βρείτε, καλή δουλειά κάνουν και οι ολόκληρες κατεψυγμένες )
- ½ πακέτο ζυμαρικά (προτιμείστε σπαγγέτι , ταλιατέλες ή όπως εγώ λιγκουίνι)
- 1 κρασοπότηρο ούζο
- 2 κ.τ.σ μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 σκ σκόρδο
- 100 ml κρ γάλακτος
- 2 φρέσκες ώριμες ντομάτες περασμένες στο τρίφτη.
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις γαρίδες και κόβουμε τα κεφάλια. Βγάζουμε τα κελύφη κρατώντας μόνο την ουρά. Με προσοχή και με οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το έντερο. Έχουμε φροντίσει να κρατήσουμε μερικές ολόκληρες για την διακόσμηση του πιάτου.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε δυο ποτήρια νερό και τα κεφάλια από τις γαρίδες μαζί με τα κελύφη. Τα βράζουμε για 5 λεπτά …
……και στη συνέχεια σουρώνουμε το νερό, πετάμε τα κεφάλια/κελύφη και συμπληρώνοντας με μπόλικο νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν. Αλατίζουμε.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις γυαλίσει το βγάζουμε και το πετάμε. Ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Τις γυρίζουμε να σωταριστούν/κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές (ένα λεπτό συνολικά είναι αρκετό) και τις σβήνουμε με το ούζο.
Αλατοπιπερώνουμε και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ τις βγάζουμε σε πιάτο επειδή δεν θέλουμε να βράσουν πολλή ώρα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε λίγες κουταλιές από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά τα οποία πρέπει να έχουν βράσει γύρω στα 8 λεπτά μέχρι τώρα. Τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε όταν βράσουν 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες. Ρίχνουμε πάλι στο τηγάνι τις γαρίδες που είχαμε στην άκρη και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ψιλοκομμένο μάραθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένα για λίγο μέχρι να ρουφήξουν τα υγρά
Σερβίρουμε αμέσως!
Καλή επιτυχία!
Σημ.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες γαρίδες, βάλτε λίγο παραπάνω αλάτι και στα μακαρόνια και στη σάλτσα, μιας και με τα θαλασσινά παραδοσιακά δεν βάζουμε τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου