Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Καραβιδομακαρονάδα


Συνταγή της ημέρας: Καραβιδομακαρονάδα




Απλή και φανταστική, με τη μυρωδιά του ούζου να σε ταξιδεύει. Μια χορταστική και πεντανόστιμη μακαρονάδα με φρέσκες, ολόγλυκες καραβίδες. Με την ίδια σάλτσα μπορείτε να κάνετε φρέσκες γαρίδες, αστακό ή κωλοχτύπα.
Υλικά
8 καραβίδες φρέσκες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
1/4 φλ. ούζο
1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη fytro
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες ή κονκασέ
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. σπαγγέτι σόγιας fytro
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σώμα από τις καραβίδες και αφήνουμε το κεφάλι επάνω. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2΄. Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις σοτάρουμε για 1΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1΄-2΄, βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη fytro και τις ντομάτες και βράζουμε για 7΄-8΄. Ξαναρίχνουμε τότε τις καραβίδες, να βράσουν για 2΄-3΄ με τη σάλτσα. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι σόγιας fytro και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1΄, να βράσουν με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για καραβίδες 12 γαρίδες.
Extra tips επιτυχίας:
Δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο, γιατί χάνουν το άμυλο τους
Δεν λαδώνουμε τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο γιατί δεν κολλάει η σάλτσα επάνω
Δεν παραβράζουμε τα θαλασσινά γιατί συρρικνώνονται και σκληραίνουν. Λίγα λεπτά είναι αρκετά
μερίδες 2
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: