Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Κανελόνια γεμάτα απόλαυση και Πίτσα για τους τεμπέληδες !!!

 ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ 

Συστατικά
•    1 κουτί κανελόνια (500gr)
•    1/2  κιλό κιμά μοσχαρίσιο
•    1 ώριμη ντομάτα
•    1 κύβος ζωμός κρέατος
•    1 κ.σ τοματοπελτέ
•    1/2 ποτήρι νερό
•    1 κρεμμύδι μέτριο
•    1/2  φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
•    100 gr κεφαλογραβιέρα
•    100-150 gr ρεγγάτο
•    1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
•    Μαϊντανό
•    Μπαχάρι
•    Αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
•    Βασιλικό
•    300 gr γκούντα


Τρόπος μαγειρέματος
•  1 Βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι με λάδι που καίει να τσιγαριστεί και πρόσθεσε τον κιμά.
•  2 Όταν τσιγαριστεί και ο κιμάς, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαϊντανό, βασιλικό, αλάτι πιπέρι, τον πελτέ και την ντομάτα τριμμένη, εκτός από τη φρυγανιά και τα τυριά.
•  3 Ανακάτεψε και άσε την σάλτσα να δέσει και να φύγουν τα υγρά της.
•  4 Πρόσθεσε και τα τυριά, εκτός από το gouda, αφού τα κόψεις σε κομματάκια (ή ακόμη καλuτερα  να τα τρίψεις) και ανακάτεψε
•  5 Τέλος ρίξε την φρυγανιά και σβήσε την φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
•  6 Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, ξεκίνα να γεμίζεις τα κανελόνια. Στρώσε τα γεμιστά κανελόνια σε ταψι, το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους.
•  7 Βάλε  νερό (μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος) μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και  ψήσε τα στο φούρνο στους 220 Κελσίου, στον αέρα, περίπου για 30-45 min, στην αρχή τα σκεπάζετε με αλουμήνιο και μετά προς το τέλος το βγάζετε για να πάρουν χρώμα.
•  8 Όταν τα κανελόνια έχουν ρουφήξει όλο το νερό, ρίξε από πάνω και το τριμμένο gouda και άφησε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει.
 . 9 Μπορείς να βάλεις και μπεσαμέλ πάνω και κάτω από τα κανελόνια ή κρέμα γάλακτος.

 Πίτσα για τεμπέληδες (με αράβικη πίτα)


Υλικά:
•    αραβικές πίτες
•    ζαμπόν
•    διάφορα τυριά
•    μανιτάρια
•    πιπεριές
•    σάλτσα
•    (ή τα υλικά της αρεσκίας σας για την πιτσα!)
 

Εκτέλεση:
1.    Ψιχαλίζουμε λίγο τις πιτούλες με νεράκι
2.    Βάζουμε την πιτούλα σε ένα ταψάκι, βάζουμε 3 σταγόνες λαδάκι, απλώνουμε σάλτσουλα και βάζουμε τα υλικά μας.
3.    Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία,για αρχή μόνο απο πάνω για να λιώσουν τα τυριά και μετα ένα λεπτάκι πριν την βγάλουμε πάνω κάτω να γίνει τραγανή η πιτούλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή!!!!! Να το ελέγχετε γιατί πολυ εύκολα η πίτα καίγεται !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: