ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
• 1 κουτί κανελόνια (500gr)
• 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• 1 ώριμη ντομάτα
• 1 κύβος ζωμός κρέατος
• 1 κ.σ τοματοπελτέ
• 1/2 ποτήρι νερό
• 1 κρεμμύδι μέτριο
• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• 100 gr κεφαλογραβιέρα
• 100-150 gr ρεγγάτο
• 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
• Μαϊντανό
• Μπαχάρι
• Αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
• Βασιλικό
• 300 gr γκούντα
Τρόπος μαγειρέματος
• 1 Βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι με λάδι που καίει να τσιγαριστεί και πρόσθεσε τον κιμά.
• 2 Όταν τσιγαριστεί και ο κιμάς, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαϊντανό, βασιλικό, αλάτι πιπέρι, τον πελτέ και την ντομάτα τριμμένη, εκτός από τη φρυγανιά και τα τυριά.
• 3 Ανακάτεψε και άσε την σάλτσα να δέσει και να φύγουν τα υγρά της.
• 4 Πρόσθεσε και τα τυριά, εκτός από το gouda, αφού τα κόψεις σε κομματάκια (ή ακόμη καλuτερα να τα τρίψεις) και ανακάτεψε
• 5 Τέλος ρίξε την φρυγανιά και σβήσε την φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
• 6 Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, ξεκίνα να γεμίζεις τα κανελόνια. Στρώσε τα γεμιστά κανελόνια σε ταψι, το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους.
• 7 Βάλε νερό (μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος) μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και ψήσε τα στο φούρνο στους 220 Κελσίου, στον αέρα, περίπου για 30-45 min, στην αρχή τα σκεπάζετε με αλουμήνιο και μετά προς το τέλος το βγάζετε για να πάρουν χρώμα.
• 8 Όταν τα κανελόνια έχουν ρουφήξει όλο το νερό, ρίξε από πάνω και το τριμμένο gouda και άφησε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει.
. 9 Μπορείς να βάλεις και μπεσαμέλ πάνω και κάτω από τα κανελόνια ή κρέμα γάλακτος.
Πίτσα για τεμπέληδες (με αράβικη πίτα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου