Ημερομηνία: 13:17 18/07
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Βαθμολογία Συγγραφέα
Βαθμολογία (10/10)
Στο ζενίθ του καλοκαιριού δοκιμάστε αυτή την ελαφριά και δροσιστική σάλτσα για ζυμαρικά, από ωμές ντομάτες και λάδι με λεμόνι.
Το λεμόνι συμπληρώνει τις ντομάτες δημιουργόντας ένα δυνατό και γευστικό πιάτο που είναι γρήγορο και εύκολο.
Σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα το μόνο που χρειάζεται είναι να βράσετε τα μακαρόνια και είστε έτοιμοι.
Σάλτσα με ντομάτα και λεμόνι
Για 8 άτομα
Μια μέρα πριν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα συνδυάστε το ξύσμα λεμονιού και το λάδι σε ένα μπολ, καλύχτε το και αφήστε το να "καθήσει".
Την επόμενη μέρα αφαιρέστε το ξύσμα από το λάδι και ρίξτε το λάδι στις ντομάτες, που έχουμε περάσει από τρίφτη, καθώς ανακατεύτετε συνεχώς.
Μόλις το λάδι έχει απορροφηθεί από τις ντομάτες ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήστε τη σάλτσα να κάτσει λίγο ακόμα ώστε να τραβήξει όλες τις γεύσεις και να γίνουν ένα.
Για το σερβίρισμα
Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα και την αναμειγνύουμε με τα ζεστά λεπτά σπαγγέτι, ρίχνοντας φρεσκοτριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα.
Το λεμόνι συμπληρώνει τις ντομάτες δημιουργόντας ένα δυνατό και γευστικό πιάτο που είναι γρήγορο και εύκολο.
Σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα το μόνο που χρειάζεται είναι να βράσετε τα μακαρόνια και είστε έτοιμοι.
Σάλτσα με ντομάτα και λεμόνι
Για 8 άτομα
- 1 φλυτζάνι (250 ml) έξτρα παρθένο λάδι
- ξύσμα από 3-5 καλά πλυμένα λεμόνια, ανάλογα με το μέγεθος
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τις καλύτερες φρέσκιες ντομάτες που μπορείτε να βρείτε ή έτοιμες ψιλοκομμένες. Τα ντοματίνια Σαντορίνης είναι ιδανικά
- αλάτι και νιφάδες από τσίλι ή φρέσκο πιπέρι, για να βοηθήσει στη γεύση
- μια χούφτα ωριμασμένο πεκορίνο ή φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Μια μέρα πριν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα συνδυάστε το ξύσμα λεμονιού και το λάδι σε ένα μπολ, καλύχτε το και αφήστε το να "καθήσει".
Την επόμενη μέρα αφαιρέστε το ξύσμα από το λάδι και ρίξτε το λάδι στις ντομάτες, που έχουμε περάσει από τρίφτη, καθώς ανακατεύτετε συνεχώς.
Μόλις το λάδι έχει απορροφηθεί από τις ντομάτες ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήστε τη σάλτσα να κάτσει λίγο ακόμα ώστε να τραβήξει όλες τις γεύσεις και να γίνουν ένα.
Για το σερβίρισμα
Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα και την αναμειγνύουμε με τα ζεστά λεπτά σπαγγέτι, ρίχνοντας φρεσκοτριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου