Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μπακαλιαροκροκέτες !!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου αλμυρό
  • 3 αυγά μέτρια
  • 1 κουταλιά  μαγειρική σόδα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • νερό
  • λίγο πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα (ελαιόλαδο)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεκοκαλίζουμε προσεχτικά το μπακαλιάρο, κάνοντας το κρέας του μικρά κομματάκια.
  2. Χτυπάμε τα αυγά.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα.
  4. Κάνουμε το αλεύρι με το νερό έναν πηχτό χυλό.
  5. Ρίχνουμε στο χυλό τα αυγά, τα κομματάκια μπακαλιάρου,το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  6. Βάζουμε το λάδι να κάψει.
  7. Ρίχνουμε μία μία κουταλιά από το μείγμα στο καυτό λάδι.
  8. Τηγανίζουμε μέχρι οι κροκέτες πάρουν ένα χρυσό χρώμα και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τηγανίστε σε ελαιόλαδο και σερβίρετε με σκορδαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: