Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟ ΓΕΝ & ΕΑΑΝ !!!



ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

                ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦ/ΞΗ  -  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ    



     Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού    Ναυτικού κατοίκου Αθηνών,  οδός Κομνηνών  αρ. 48.

                                               KATA
 1. Του ασκούντος την εποπτεία της ΕΑΑΝ,  Α/ΓΕΝ,   Αντιναύαρχο                  Κ.  Χρηστίδη  ΠΝ,  οδός Λ. Μεσογείων,  αρ.229,  Χολαργός.
 2. Του Πρόεδρου του ΔΣ/ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο ε.α. Σπ. Περβαινά  ΠΝ,      οδός  Ι. Παπαρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού, Αθήνα
                                 *******************************
Με έκπληξη παρακολουθώ  καθημερινά τα ΜΜΕ να διαγκωνίζονται ποιο θα πλειοδοτήσει στην περικοπή των συντάξεων, την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και την Κυβέρνηση να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, περιμένοντας προφανώς και την διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Οι οριζόντιες περικοπές  αφορούν αυτούς που σε όλη την σταδιοδρομία τους στο Δημόσιο ήταν συνεπείς στις τις υποχρεώσεις τους και στα τα καθήκοντά τους και βεβαίως αναφέρομαι στα απόστρατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα οποία έχω την τιμή να συμπεριλαμβάνομαι και εγώ, Σας δηλώνω απερίφραστα ότι δεν υπάρχουν πλέον αντοχές στους απόστρατους στρατιωτικούς για υφαρπαγή της αξιοπρέπειάς τους, καθώς οι περικοπές που ήδη έχουν γίνει δεν εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
Μέχρι τώρα και το αναφέρω γιατί ενδεχομένως να μην το γνωρίζετε στην έκτασή του ή πιθανώς να σας δίνουν λάθος στοιχεία, τα απόστρατα στελέχη των Ε.Δ. έχουν υποστεί  πανωλεθρία  μετά  την  επιβολή  του  Ε.Α.Σ.,  την  μείωση  των επιδομάτων , την μείωση των συντάξεων κατά 20% για το ποσόν άνω των 1200 Ε και στη συνέχεια κατά 12% για το ποσόν άνω των 1300 Ε και βεβαίως την δραματική μείωση της 13ης και 14ης σύνταξης. Και αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τις τεράστιες απώλειες από τα μερίσματα που δίνουν το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και το ΕΜΟΕΜΝ.
  Σύμφωνα με το Νομοθετικό Διάταγμα υπ’ αρ. 1171/72 άρθρο 2 παρ.1γ και 1ε (ΦΕΚ 82Α΄1972) και το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αρ. 576/78 (ΦΕΚ 124 Α΄1978) άρθρο 1παρ.3α.
 σκοπός της ΕΑΑΝ πλην των άλλων, που την εκπροσωπεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ., υπό την εποπτεία του ΥΕΘΑ, ασκουμένης από τον Α/ΓΕΝ, έχει ως σκοπό την επιμέλεια των συμφερόντων και προώθησης προς επίλυση παντός θέματος γενικού ενδιαφέροντος των Μελών της Ενώσεως (ως π.χ. Συνταξιοδοτικού, οικονομικού, κ.λ.π.), καθώς και την επιμέλεια των συμφερόντων και την παρακολούθηση και διεκπεραίωση των γενικών ζητημάτων των μελών της
Σε μία περίοδο, όπου οι συντάξεις δέχονται πρωτοφανή επίθεση, όπου ο συνταξιούχος επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά, ότι αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο του συστήματος, η μόνη διαθέσιμη διαφυγή του είναι η Δικαιοσύνη, η οποία μπορεί να λειτουργήσει με αυξημένη προστασία απέναντι σε παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες. Το αντισυνταγματικό των νόμων, με τους οποίους μειώθηκαν οι συντάξεις, έχει επισημανθεί από πολλούς νομικούς κύκλους και πλέον επιβεβαιώνεται το ορθό της αμφισβήτησης των συγκεκριμένων νομοθετημάτων.
 Με το άρθρο 25 παρ.1 εδ. τέταρτο του Συντάγματος, όπως αυτό ισχύει μετά τη συνταγματική αναθεώρηση του έτους 2001, τίθεται ο κανόνας ότι οι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν να επιβληθούν στα ατομικά δικαιώματα "πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού, και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας". Κατά την αρχή αυτή, η οποία ως γενική αρχή του δικαίου ίσχυε και προ της ρητής αποτυπώσεώς της στο Σύνταγμα κατά την προαναφερθείσα αναθεώρησή του, οι νομίμως επιβαλλόμενοι περιορισμοί των ατομικών δικαιωμάτων πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα τρία κριτήρια, πρέπει δηλαδή να είναι: α) κατάλληλοι, ήτοι πρόσφοροι για την πραγμάτωση του επιδιωκόμενου σκοπού, β) αναγκαίοι, ήτοι να συνιστούν μέτρο το οποίο, σε σχέση με άλλα δυνάμενα να ληφθούν μέτρα, επάγεται τον ελάχιστο δυνατό περιορισμό για τον ιδιώτη ή το κοινό, και τέλος γ) εν στενή εννοία αναλογικοί, να τελούν δηλαδή σε εύλογη σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό, ώστε η αναμενόμενη ωφέλεια να μην υπολείπεται της βλάβης που προκαλούν (Ολ. ΑΠ 43/2005). Η αρχή της αναλογικότητας, ως κανόνας δικαίου που θέτει όρια στον περιοριστικό του ατομικού δικαιώματος νόμο, απευθύνεται κατ` αρχήν στο νομοθέτη. Στο χώρο του ιδιωτικού δικαίου, ήτοι στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών, επίκληση της αρχής της αναλογικότητας μπορεί να γίνει αν ο κοινός νομοθέτης είτε έχει παραβιάσει την αρχή αυτή, θεσπίζοντας με νόμο υπέρμετρους περιορισμούς ατομικών δικαιωμάτων, οπότε ο δικαστής μπορεί, ελέγχοντας τη συνταγματικότητα του νόμου, να μην εφαρμόσει αυτόν (άρθρο 93 παρ. 4 του Συντάγματος), είτε έχει παραλείψει να ασκήσει τις συνταγματικές του υποχρεώσεις, καταλείποντας κενό, οπότε η αρχή της αναλογικότητας καλείται επικουρικώς σε εφαρμογή (AΠ 72/2011,ΝΟΜΟΣ). Ακόμη και αν δεχτεί κανείς, ότι σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες επιτρέπεται να μειωθεί η σύνταξη του απόστρατου αξιωματικού καθώς και τα μερίσματα ΜΤΝ και ΕΚΟΕΜΝ, οποιαδήποτε μείωση πρέπει να μην έρχεται σε αντίθεση με την ανωτέρω συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή.
 Η οποία περαιτέρω περικοπή στις συντάξεις θα είναι μεσοσταθμική, δηλαδή θα υπάρξουν μειώσεις από 6 έως 18% για τους υψηλόμισθους (μαντέψτε ποιοι ανήκουν σε αυτούς). Και βέβαια οι μειώσεις θα γίνουν και μάλιστα αναδρομικά και το 2013 επειδή τα νέα μέτρα δεν θα πετύχουν, λόγω της ύφεσης, θα υπάρξουν και νέες μειώσεις κ.ο.κ. Είδη τα απόστρατα στελέχη των Ε.Δ. έχουν υποστεί πανωλεθρία μετά την επιβολή του Ε.Α.Σ., τη μείωση 40% από τα 1000 ευρώ και άνω, για όσους είναι κάτω των 55 ετών (!!!), την αναστολή συντάξεως για όσους είναι κάτω των 53 ετών και θελήσουν να εργαστούν, πόσο μάλλον να αυτοαπασχοληθούν τη στιγμή που θα πληρώνουν όλες τις ασφαλιστικές εισφορές και Φόρους και τα οποία θα τα στερηθεί το κράτος και οι ασφαλιστικοί φορείς του.. Από καθαρή περιέργεια περιμένω να δω σε τι ποσό πρέπει να φτάσει η σύνταξη των συναδέλφων αξιωματικών και τα μερίσματά τους για να αρχίσουν έμπρακτα και αποτελεσματικά (όχι με ανακοινώσεις και συναντήσεις με τον ΥΕΘΑ) να πράττουν (και όχι απλά να διαμαρτύρονται, όσοι διαμαρτύρονται)  και έμπρακτα εννοώ ότι:
 ο πρόεδρος του ΔΣ/ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος ε.α. Σπ. Περβαινάς ΠΝ. πρέπει να προσφύγει στην αρμόδια Δικαιοσύνη κατεπειγόντως για τις συνεχόμενες περικοπές των συντάξεων και μερισμάτων για την αναστολή και ακύρωση των ως άνω μειώσεων, καθότι οι μέχρι τούδε επιστολές διαμαρτυρίας προς την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία δεν πρόκειται να ευοδωθούν και μένουν κατά το πλείστον αναπάντητες, ώστε να αποφασίσει ως μόνη αρμόδια για την μη Νομιμότητά καθώς και την Αντισυνταγματικότητα των συνεχομένων βάρβαρων μειώσεων των συντάξεων και μερισμάτων.
   Θεωρώ ότι έστω και για τελευταία φορά τα αρμόδια όργανα της Διοίκησης καθώς και ο πρόεδρος του ΔΣ/ΕΑΑΝ που δεν προέβησαν μέχρι και σήμερα στις απαραίτητες ενέργειες για την Δικαστική επίλυση του θέματος, πρέπει να προβούν στις κατά νόμο ενέργειες ώστε να μην κριθεί απαραίτητη η άχαρη επίκληση του άρθρου 259 Π.Κ. Καθιστώ σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η τυχόν υιοθέτηση περαιτέρω περικοπών στις συντάξεις και στα μερίσματα θα επηρεάσει άμεσα το βοιωτικό επίπεδο επί  τα χείρω.
"Αδικείν (εστί) το βλάπτειν εκόντα παρά τον νόμο".  ¨Αριστοτέλης¨

                             ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ :

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ  για την μέχρι και σήμερα παράλειψη του Προέδρου του ΔΣ/ ΕΑΑΝ και του εποπτεύοντος Οργάνου αυτού να αναληφθούν ενέργειες δια  της Δικαστικής οδού με σκοπό να κηρυχτούν παράνομες και αντισυνταγματικές οι μειώσεις των συντάξεών μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως εάν δεν έχουν αναληφθεί ενέργειες μέχρι και σήμερα, να  αναληφθούν  άμεσα  ενέργειες από τον  Πρόεδρο του ΔΣ/ ΕΑΑΝ, καθώς και η παρούσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΝ και στο περιοδικό ¨ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΑΠΟΗΧΟΙ¨ για γνώση των μελών της ενόψει μάλιστα και των επικείμενων εκλογών ΔΣ/ΕΑΑΝ.

ΑΛΛΩΣ, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προβώ σε κάθε απαραίτητη κατά  Νόμον ενέργεια προς προστασία των εννόμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μου που θίγονται από τα ανωτέρω, προς αποκατάσταση της  υλικής και ηθικής βλάβης που έχω υποστεί, ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου ή αρχής.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Αρχηγό του ΓΕΝ για να λάβει γνώση, να κοινοποιήσει στα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ (ΕΑΑΝ, ΜΤΝ)  και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει. 
                                                                                               Αθήνα,  3-9-2012
                                                                        Ο Εξωδίκως Δηλών
                                                                      και διαμαρτυρόμενος  
                                                          Πλωτάρχης  ε.α.  Πάνος Σταμάτης  ΠΝ          

Δεν υπάρχουν σχόλια: