Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μους σοκολάτα
 
Μους σοκολάτα
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πολύ νόστιμη μους σοκολάτα.

Υλικά:

400 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. άχνη

250 γρ. κρέμα γάλακτος

8 αυγά

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και ρίχνουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφικτή μαρέγκα και την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα της κουβερτούρας ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα κάνοντας ανοδικές κινήσεις.

Βάζουμε τη μους σε κολονάτα ανοιχτά ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Γαρνίρουμε με φλούδες σοκολάτας ή φρέσκιες φράουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: