01 Ιούνιος 2012, 09:00
Μια εύκολη, γρήγορη και πολύ χορταστική σαλάτα
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου, με την πέτσα
8 φέτες μπέικον ή πανσέτα
1 σκελίδα σκόρδου, σπασμένη
χυμό μισού λεμονιού
3 κς πλήρες γιαούρτι
3 κς ελαιόλαδο
50 γρ παρμεζάνα (και έξτρα τυρί για το σερβίρισμα)
Worcestershire sauce (προαιρετικά)
2 μικρές σαλάτες, μαρούλι κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το τοποθετείτε σε ένα φαρδύ ταψί. Απλώστε πάνω στα στήθη κοτόπουλου το μπέικον και ψήστε για 15 – 20 λεπτά μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και το κοτόπουλο να ψηθεί μέχρι το εσωτερικό του.
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε το λεμόνι, το σκόρδο, το γιαούρτι, το ελειόλαδο και την παρμεζάνα, προσθέτοντας μια δόση Worcestershire sauce, αν έχετε. Πετάξτε τα εξωτερικά φύλλα του μαρουλιού και χοντροκόψτε με το χέρι τα υπόλοιπα σε μια πιατέλα ή σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατεύοντας απαλά με τη σος.
Κόψτε το κοτόπουλο με το μπέικον σε μακρόστενες λωρίδες (ή και κύβους αν θέλετε) και προσθέστε το στη σαλάτα. Ανακατέψτε ελαφρά, τρίψτε επιπλέον παρμεζάνα, και σερβίρετε.
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου, με την πέτσα
8 φέτες μπέικον ή πανσέτα
1 σκελίδα σκόρδου, σπασμένη
χυμό μισού λεμονιού
3 κς πλήρες γιαούρτι
3 κς ελαιόλαδο
50 γρ παρμεζάνα (και έξτρα τυρί για το σερβίρισμα)
Worcestershire sauce (προαιρετικά)
2 μικρές σαλάτες, μαρούλι κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το τοποθετείτε σε ένα φαρδύ ταψί. Απλώστε πάνω στα στήθη κοτόπουλου το μπέικον και ψήστε για 15 – 20 λεπτά μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και το κοτόπουλο να ψηθεί μέχρι το εσωτερικό του.
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε το λεμόνι, το σκόρδο, το γιαούρτι, το ελειόλαδο και την παρμεζάνα, προσθέτοντας μια δόση Worcestershire sauce, αν έχετε. Πετάξτε τα εξωτερικά φύλλα του μαρουλιού και χοντροκόψτε με το χέρι τα υπόλοιπα σε μια πιατέλα ή σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατεύοντας απαλά με τη σος.
Κόψτε το κοτόπουλο με το μπέικον σε μακρόστενες λωρίδες (ή και κύβους αν θέλετε) και προσθέστε το στη σαλάτα. Ανακατέψτε ελαφρά, τρίψτε επιπλέον παρμεζάνα, και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου