Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΤΝ

 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 


Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού ε.α, κατοίκου Αθηνών, οδός Κομνηνών, αριθ. 48.      (panos_stamatis@yahoo.gr)                                                      τηλ. 6977516516.


                                                  ΠΡΟΣ

1.      Τον Πρόεδρο του ΔΣ/ΜΤΝ, Αντιναύαρχο ε.α Δ. Χέλμη ΠΝ, οδός Γλάδστωνος, αριθμ.  1,  Αθήνα.
2.      Τον Γ. Διευθυντή ΜΤΝ Αρχιπλοιάρχου (Ο) Ν. Πέτσο ΠΝ,  οδός Γλάδστωνος,  αριθμ.1,  Αθήνα.  
3.      Τα Μέλη του ΔΣ/ΜΤΝ, οδός Γλάδστωνος, αριθμ.  1,  Αθήνα



Αξιότιμε κ. πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ.

Πρόσφατα σας κοινοποιήθηκε το υπ. αριθ. 322/30 Νοεμβρίου 2017 έγγραφο της ΕΑΑΝ που μεταξύ άλλων σας προέτρεπε να εξετάσετε την χορήγηση έκτακτου επιδόματος, λόγω της δυσχερής οικονομικής κατάστασης η οποία έχει φέρει σε κατάσταση διακινδύνευσης ή και αναίρεσης της αξιοπρεπούς διαβίωσης των αξιωματικών ε.α .

Ως είναι γνωστό, το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (Μ.Τ.Ν.) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με σκοπό την υλική ενίσχυση των εν αποστρατεία και ενεργεία μετόχων του και των οικογενειών αυτών και όχι για την ενίσχυση του κρατικού ταμείου.

Το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού ιδρύθηκε το 1856 ως Ταμείο Χήρων και Ορφανών Β.Ν. και στη σημερινή μορφή του λειτουργεί από το 1923 μετά την ένωσή του με το ιδρυθέν το 1874 Ταμείο Αποστράτων Αξιωματικών Β.Ν.

Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και οι βασικές διατάξεις που το διέπουν σήμερα είναι αυτές του Π.Δ. 21/31 Οκτωβρίου 1932 "Περί Κωδικοποιήσεως Νόμων και Περί Μετοχικού Ταμείου Πολεμικού Ναυτικού" ΦΕΚ 387Α΄/31-10-1932, όπως έχουν τροποποιηθεί / συμπληρωθεί με μεταγενέστερη νομοθεσία.

Όπως διαπίστωσα με την καταβολή του μερίσματος Δεκ. 2017 δεν χορηγήθηκε το έκτακτο επίδομα, όπως ορίζεται στο άρθρο 61  του Ν.5481/1932.

Θεωρώ ότι υπάρχει πλεόνασμα πλέον των 20.000.000 δρχ (53.000 ευρώ) όπως προϋποθέτει το ανωτέρω άρθρο και κατόπιν αυτού, έπρεπε να δοθεί το έκτακτο επίδομα.

Παρακαλώ να εισαχθεί το θέμα στο αμέσως νέο συμβούλιο του ΔΣ και αφού διαπιστωθεί το περίσσευμα, να χορηγηθεί αναδρομικά το έκτακτο επίδομα για τα Χριστούγεννα 2017 καθώς επίσης να εξετασθεί και η δυνατότητα για χορήγηση του εκτάκτου επιδόματος για το Πάσχα 2018, ως νόμος ορίζει και η δυσμενής οικονομική κατάσταση επιβάλλει.

Επειδή, εξ αυτής της αιτίας και της όλως μη νόμιμης και ανεπίτρεπτης   συμπεριφοράς Σας, εκ παραλείψεως,  έχω υποστεί υλική και ηθική βλάβη.

Επειδή, οι παραλείψεις και πράξεις σας, ενδέχεται να στοιχειοθετήσουν εκτός των «πειθαρχικών αδικημάτων» και «ποινικά αδικήματα», μάλιστα με εγγύτατο νομικό χαρακτηρισμό (259ΠΚ), καθώς επίσης και την ενώπιον δικαστηρίων «αγωγική απαίτηση» κατά τις γενικές διατάξεις των άρθρων 105-106  του ΕισΝΑΚ.

Επειδή, φρονώ ότι κατανοείτε το τι σημαίνουν σε νομικό επίπεδο τα ανωτέρω.
                                        ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου έστω και μη ρητώς αναφερομένου στο σώμα της παρούσας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για την ως άνω μη νόμιμη συμπεριφορά σας.
Σας ΚΑΛΩ να εξετάσετε άμεσα τη δυνατότητα  χορήγησης του εκτάκτου επιδόματος και εν συνεχεία την πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας.
Άλλως, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα ασκήσω κάθε προβλεπόμενο ένδικο βοήθημα ή μέσο για αποκατάσταση της υλικής και ηθικής μου βλάβης καθώς επίσης  θα επιδιώξω την ποινική δίωξη όσων υπέχουν ποινική ευθύνη.

                                                                                               Αθήνα, 2-1-2018

                          Ο εξωδίκως δηλών και διαμαρτυρόμενος
                                         Παναγιώτης Σταμάτης
                                             Πλωτάρχης ε.α ΠΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: