Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Οσοι γδύνονται πριν πέσουν για ύπνο, έχουν ανακαλύψει ένα από τα μυστικά για μια ευτυχισμένη σχέση !!!

Ο επαρκής ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ευημερία μας.
Η μη λήψη σωστού ύπνου μπορεί να είναι ένας παράγοντας που οδηγεί σε διαβήτη, καρδιακές παθήσεις ή ακόμα και καρκίνο.
Είναι εξίσου σημαντική και η ποσότητα του ύπνου μας και η ποιότητα αυτού.
Για να βεβαιωθείτε ότι ο ύπνος σας είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστος, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να κοιμάστε γυμνοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον απολαύσετε. Και υπάρχουν πραγματικά πέντε καλοί λόγοι για τους οποίους
αυτό είναι αλήθεια …

1. Η θερμοκρασία του σώματος ρυθμίζεται
Όταν κοιμόμαστε, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει αυτόματα. Φορώντας ζεστές πιτζάμες διαταράσσει αυτή τη φυσική σωματική αντίδραση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν ανήσυχο ύπνο. Ο ύπνος χωρίς ρούχα εξασφαλίζει ότι η θερμοκρασία του σώματος σας δεν είναι πολύ υψηλή.

2. Οι ορμόνες ύπνου απελευθερώνονται
Ένα ισορροπημένο επίπεδο μελατονίνης εγγυάται υγιή ύπνο. Αυτή η ορμόνη ύπνου ρυθμίζεται φυσικά όταν κάποιος κοιμάται γυμνός. Ο φωτισμός και η θερμοκρασία δωματίου παίζουν ζωτικό ρόλο στη δημιουργία μελατονίνης. Στην ιδανική περίπτωση, το δωμάτιο θα πρέπει να είναι εντελώς σκοτεινό και δεν θα πρέπει να είναι θερμότερο από 21 βαθμούς κελσίου.

3. Ενισχύει τη σχέση
Οι σχέσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα γυμνά κορμιά των δυο φύλλων. Όταν κάποιος βρίσκεται στο κρεβάτι γυμνός δίπλα σας, απελευθερώνεται η οξειδωτική ορμόνη. Αυτή η ορμόνη οδηγεί σε συναισθήματα ευτυχίας και έχει θετική επίδραση στον ύπνο σας. Ενδυναμώνει επίσης τον ανθρώπινο δεσμό και, ως εκ τούτου, τη σχέση.

4. Οι ορμόνες άγχους ρυθμίζονται
Η κορτιζόλη είναι γνωστή ως η «ορμόνη του στρες» και είναι πολύ σημαντική σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο σώμα μας. Αν είστε πολύ ζεστός κάτω από την κουβέρτα σας, η παραγωγή κορτιζόλης σας αυξάνεται. Ένα υψηλό επίπεδο κορτιζόλης οδηγεί σε οργιώδη όρεξη (και μακροπρόθεσμη αύξηση βάρους), αυξημένη νευρικότητα και ένταση. Με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, ο ύπνος χωρίς ρούχα βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων κορτιζόλης χαμηλά.

5. Αυξάνει την αίσθηση της ευημερίας
Όταν κοιμάστε χωρίς πιτζάμες, βοηθάτε την κυκλοφορία επειδή το αίμα μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα μέσα στο σώμα σας. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα και ως αποτέλεσμα να κοιμάστε καλύτερα. Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαταραχές ύπνου θα πρέπει σίγουρα να προσπαθήσουν να κοιμηθούν γυμνοί.



Εάν κοιμάστε γυμνοί πιθανότατα έχετε παρατηρήσει κάποια από τα οφέλη για την υγεία που αναφέρονται παραπάνω. Αλλά για όσους από εσάς πάντα επιμένατε σε πυτζάμες, γιατί να μην το δοκιμάσετε; Μπορεί να χρειαστείτε κάποιο χρόνο για να συνηθίσετε, αλλά στο τέλος το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: