Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟ ΓΛΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΣ

            ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
                 ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦ/ΞΗ  - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ   


Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου,  Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, κατοίκου Αθηνών, οδός Κομνηνών  αρ. 48       (panos_stamatis@yahoo.gr).                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Α.Μ.   1201757810018

                                                                 ΠΡΟΣ
Τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κ. Σπ. Ντάνο, οδός Κάνιγγος, αριθ. 29, Αθήνα.

                                      

               ΘΕΜΑ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (Ε.Α.Σ.)
                  ΣΧΕΤ: α.  Η υπ’ αριθμ. 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου
                                 β.   Υπ. αριθ. 91/24Απρ/2017 έγγραφο του Συντονιστικού των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών.
                               γ.     Ενημερωτικό Σημείωμα Σύνταξης Μαΐου 2017

Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου σας κάνω γνωστά τα ακόλουθα:
1.-Πρόσφατα περιήλθε εις γνώση μου το πλήρες περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. 244/2017 απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δημοσιεύτηκε την 10/2/2017, όπου κρίθηκε κατά πλειοψηφία, ως αντισυνταγματική η κράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης του Ν.3865/2010, , καθώς είναι αντίθετη με τα αρθ. 4 παρ. 1 και 5, 22 παρ.5 και 25 παρ 1 και 4 του Συντάγματος και από τις από αυτά απορρέουσες αρχές,  που επιβλήθηκε με τους  ν. 3863/10, 3865/10, 3986/11, 4002/11,στους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα και των «ειδικών μισθολογίων, με το σκεπτικό ότι τελικός αποδέκτης των εισφορών δεν είναι το Δημόσιο, από το οποίο συνταξιοδοτούνται οι δημόσιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί υπάλληλοι, αλλά οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που δεν υπάγονται στο Δημόσιο και από τους οποίους δεν έχουν απολαβές οι συνταξιούχοι του Δημοσίου. Η ίδια ως άνω απόφαση απεφάνθη περαιτέρω ότι οι τυχόν απαιτήσεις για επιστροφή των αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών της εισφοράς αυτής, αρχίζουν από την επομένη της δημοσίευσης της απόφασης, ήτοι την 9-2-2017.
2-Πρέπει να σημειωθεί ότι η υπ’ αριθμ. 244/2017 απόφαση αναφέρεται αποκλειστικά στην εισφορά αλληλεγγύης του Ν.3865/2010, που επιβλήθηκε σε όλους τους συνταξιούχους. Ωστόσο συντρέχουν οι ίδιοι νομικοί λόγοι για επιστροφή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης του Ν.4002/2011.
3- Σύμφωνα με το σχετικό (β) σας έχει γίνει ήδη γνωστή η απόφαση του Ελ. Σ. καθώς και η απαίτηση για την διακοπή της παρακράτησης υπέρ ΕΑΣ καθώς και την επιστροφή των μη νομίμως παρακρατηθέντων από 10-2-2017.
4-Κατόπιν  των ανωτέρω παρακαλώ όπως  προβείτε στις αναγκαίες  ενέργειες για την άμεση  διακοπή από τη μηναία σύνταξή μου., της παρακράτησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και της επιπλέον Εισφοράς άρθ.2 παρ.14 εδ.α Ν. 4002/2011  από 10/2/2017, ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’ αριθμ. 244/2017 Αποφάσεως της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και την αναδρομική επιστροφή όλων των αντισυνταγματικώς παρακρατηθέντων ποσών υπέρ Ε.Α.Σ από ημερομηνίας 10/2/2017.
Επειδή, φρονώ ότι κατανοείτε το τι σημαίνουν σε νομικό επίπεδο τα ανωτέρω.
Επειδή, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου

                                         ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

                   και με ρητή επιφύλαξη παντός ετέρου νομίμου δικαιώματός μου.


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντόνως για την ως άνω μη νόμιμη συμπεριφορά Σας καθώς και για τη συνεχιζόμενη παρακράτηση της ΕΑΣ.
ΣΑΣ ΚΑΛΩ  όπως διακόψετε την παρακράτηση για την ΕΑΣ και την αναδρομική επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων, εντός δεκαπέντε (15) ημερών.
ΑΛΛΩΣ, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προβώ σε κάθε απαραίτητη κατά Νόμον ενέργεια προς προστασία των εννόμων δικαιωμάτων, που θίγονται από τα ανωτέρω, προς αποκατάσταση της  υλικής και ηθικής βλάβης που  θα έχω υποστεί, ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου ή αρχής, την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, δια των αρμοδίων εισαγγελέων για τυχόν  ποινικές ευθύνες που απορρέουν από τις πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων υπαλλήλων , ενδεικτικά  (244ΠΚ και 259 ΠΚ).

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κ. Σπ. Ντάνο, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.
 
                                                                                                    Αθήνα 10  Μαΐου 2017


                                              Ο Εξωδίκως καλών και διαμαρτυρόμενος
                                          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: