Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ν. ΦΙΛΗ



 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

  ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦ/ΞΗ  - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ   


Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου,  Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, κατοίκου Αθηνών, οδός Κομνηνών  αρ. 48     (panos_stamatis@yahoo.gr).

                                                                 ΠΡΟΣ
Τον κ. Νικόλαο Φίλη, Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.

                                   
       Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου σας κάνω γνωστά τα ακόλουθα:
Μιλώντας τις 3.11.2015, στον τηλεοπτικό σταθμό Star  και στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, είπατε  ότι «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια». Επίσης είπατε ότι «άλλο η εθνοκάθαρση και άλλο η γενοκτονία».
Μεγάλωσα με τις μνήμες από τις χαμένες πατρίδες και με το μαρτύριο των ξεριζωμένων Ελλήνων, πολλών εξ’ αυτών να συνδέομαι με συγγενικές και φιλικές σχέσεις. Γνωρίζω ότι η γενοκτονία των Ποντίων είναι, μαζί με την γενοκτονία των Αρμενίων, από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας. Η Βουλή των Ελλήνων προέβη το 1994 στη θεσμική αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων με τον ν. 2193/1994 με την καθιέρωση ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τον νόμο 2193 της 8/11/3/94, η 19η Μαΐου, καθιερώνεται ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η δήλωση Σας αυτή εκτός του ότι είναι εξόχως προσβλητική, έρχεται σε ευθεία αντίθεση τον όρκο Σας να σέβεστε «…τους Νόμους του κράτους…» και έφερε τη κοινωνία σε διάσπαση και πρόκληση βίαιων επεισοδίων. Επικαλεστήκατε κάποια επιστημονική κρίση Σας, γεγονός που είναι αντίθετο με την αντικειμενική πραγματικότητα, καθώς από μια λεπτομερέστατη επισκόπηση του δημοσιευμένου βιογραφικού Σας, δεν εμφαίνεται τέτοια ειδικότητα ή εξειδικευμένη γνώση.
Η δε αναφορά Σας σε κάποια τυχαία επιστημονική κρίση, θα έχει μελλοντική συνέπεια στον οιονδήποτε την άρνηση σε έτερες γενοκτονίες και δή του ολοκαυτώματος, επικαλούμενο την όποια  επιστημονική ιδιότητα.
     Επειδή, η δήλωσή Σας προσέβαλε ατομικά την προσωπικότητα μου, αφού όλες οι ενέργειες της, καταδεικνύουν περιφρόνηση στους Έλληνες Ποντίους και στον ψηφισθέντα νόμο της Βουλής.
     Επειδή, αδυνατώ να πιστέψω ότι ως Υπουργός μπορεί να έχετε τόσο απαξιωτική και περιφρονητική στάση έναντι ενός ηρωικού μέρους του Ελληνικού Λαού, όπως αυτό των Ποντίων.
                           ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

                   και με ρητή επιφύλαξη παντός ετέρου νομίμου δικαιώματός μου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντόνως για την ως άνω άκρως αντεθνική, διχαστική, μη νόμιμη συμπεριφορά Σας καθώς και για την γενικότερη περιφρόνηση που καταδεικνύεται για την γενοκτονία των  Ελλήνων του Πόντου.
ΣΑΣ ΚΑΛΩ  όπως αναγνωρίσετε την ως άνω παράτυπη συμπεριφορά σας, παραλείψετε στο μέλλον την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών, καθώς και να προβείτε σε δημόσια δήλωσή Σας, εντός πέντε (5) ημερών,  ότι αναγνωρίζεται τη Γενοκτονία των  Ελλήνων του Πόντου.
ΑΛΛΩΣ, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προβώ σε κάθε απαραίτητη κατά Νόμον ενέργεια προς προστασία των εννόμων δικαιωμάτων, που θίγονται από τα ανωτέρω.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.
 
                                                 
  Αθήνα 1  Δεκεμβρίου 2015


                                    Ο Εξωδίκως καλών και διαμαρτυρόμενος
                                        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: