ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Βαθμολογία Συγγραφέα
Βαθμολογία (9/10)
Ριζότο με μανιτάρια
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
225 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
350 γρ., ρύζι αρμπόριο
150 ml /λευκό ξηρό κρασί
2 ποτήρια ζεστό ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
25 γρ. βούτυρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Tριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τοκρεμμύδι με το σκόρδο. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ανακατεύουμε το ρύζι στο λάδι. Ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας μέχρι τα υγρά να απορροφηθούν και το ρύζι να είναι παχουλό και μαλακό.
Κόψτε τα μουλιασμένα μανιτάρια πορτσίνι όσο λεπτά θέλετε και τα βάζετε στο ριζότο, μαζί με το μαϊντανό, το βούτυρο το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένηπαρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη !!
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
225 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
350 γρ., ρύζι αρμπόριο
150 ml /λευκό ξηρό κρασί
2 ποτήρια ζεστό ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
25 γρ. βούτυρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Tριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τοκρεμμύδι με το σκόρδο. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ανακατεύουμε το ρύζι στο λάδι. Ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας μέχρι τα υγρά να απορροφηθούν και το ρύζι να είναι παχουλό και μαλακό.
Κόψτε τα μουλιασμένα μανιτάρια πορτσίνι όσο λεπτά θέλετε και τα βάζετε στο ριζότο, μαζί με το μαϊντανό, το βούτυρο το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένηπαρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου