Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ !!!


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Βαθμολογία Συγγραφέα
1 2 3 4 5
Βαθμολογία (9/10)
Ριζότο με μανιτάρια
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδιψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδοψιλοκομμένες
225 γρ. μανιτάριακομμένα σε φέτες
350 γρ., 
ρύζι αρμπόριο
150 ml /λευκό ξηρό κρασί
2 ποτήρια ζεστό ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
25 γρ. βούτυρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Tριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλάΖεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τοκρεμμύδι με το σκόρδοΤα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτάμέχρι να μαλακώσουνΠροσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτάμέχρι να ροδίσουν
Ανακατεύουμε το ρύζι στο λάδι. Ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας μέχρι τα υγρά να απορροφηθούν και το ρύζι να είναι παχουλό και μαλακό.
Κόψτε τα μουλιασμένα μανιτάρια πορτσίνι όσο λεπτά θέλετε και τα βάζετε στο ριζότομαζί με το μαϊντανότο βούτυρο το αλάτι και το πιπέριΣερβίρετε με φρεσκοτριμμένηπαρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: